BPK stevne Grasåsen 18.09.2016

BPK stevne Grasåsen 18.09.2016

Bjørkelangen Pistolklubb inviterte til et åpent Feltstevne på Grasåsen skytesenter denne søndagen. Det første store feltstevnet hvor vi har invitert alle klubbene fra nærområdet. Det var stor spenning i leiren da felleshuset ble åpnet for registrering 08:00 på søndag morgen. Etter flere ukers planlegging, og stor innsats fra klubbens ihuga men relativt begrensede dugnadsgruppe, var det endelig klart. Med spenning glodde vi ut på parkeringen foimg_1059r å se om vi fikk øye på noen andre enn de trofaste lokale som lojalt alltid dukker opp for en prat, en kaffe og en pokal. I god tid før registrering hørte vi Transporterlyd av gammel god årgang, og Brummundal PK kom skliende i sin flotte turbuss med store glis og morgenfriske kommentarer. Kara med VW-bussen hadde knapt nok slått opp campingbordet før det tøyt på med biler fra fjern og nær, og sekretariatet fikk saltsjokk av pågangen som varte helt til nærmere midt på dagen. Det skal innrømmes at angsten krøp litt på når vi passerte 70 registrerte (inkludert klubbens gjennomskyting dagen før).

img_1044Vi fikk igang første gruppa akkurat klokka ni, nøye guidet og instruert av vår Oppkvinne Felt.
Skytterne var først på Hemnes haglebane, så over haugen til pistolbanen og derfra videre til riflebanen til siste hold. Åtte hold totalt.
Løypa dekte alle krav til NSFs regelverk, hvor det blant annet skytes liggende, sittende og med en hånd. Tilbakemeldingen på oppsettet var ubetinget positivt.

Takk til Hemnes JFF og Høland/Bjørkelangen Skytterlag for utlån av baner.

img_1051

Med så mange klubber på besøk møter man mange med lang erfaring innen denne typen arrangement. Vi mottok veldig mange gode råd, og fikk tilbud om samarbeid og hjelp til det meste fra blant annet Mysen PK. Dette, sammen med den gode stemningen det er på stevnene, gjør dager som denne helt magiske for alle som møter opp.

 

Sekretariat og kiosk fikk like mye å henge finga i som standplasslederne. Det gikk så pølser og vafler flagret, kronene rullet inn og img_1054det var resultatlister, gruppelister, tastaturklister og spørsmål og svar i lufta til enhver tid. Og vi lan
da det! Vaflene tok først slutt- for de var så gode at hvis du først hadde tatt en så var du hekta – så brusen. Til slutt ble det pølser, vann og kaffe til resultatopprop og premieutdeling. Wow!, for en dag!

 

Lærdom om nødvendige endringer har vi også høstet. Det ble litt venting i og med at vi fikk over 190 starter som skulle igjennom. Gruppene var på fem personer med gjennomsnitt på 11.5 minutter per gjennomkjøring på standplass 1 og 2, som satte farten på resten av løypa. De som registrerte seg sist måtte da vente to timer mellom første og andre skyting. Etter andre skyting gikk ble det dog mindre venting ettersom mange kun hadde to gjennomskytinger og antall skyttere på 3. og 4. skyting ble mindre.

Røde i huet, og med titusener av skritt på telleren avsluttet vi stevnet halv fem. Debriefen fastslo at vi dro inn ca 20.000,- kroner netto i klubbkassa etter alle kostnader. Dette tilsvarer inntektene fra over 40 medlemskap eller tre sikkerhetskursrunder… Meget viktige kroner for klubben!

En stor takk sendes til de 16 som har bistått dette stevnet. Det har vært en formidabel jobb gjennomført, og godt var det å sette seg ned i sofaen på søndag kveld vel vitende at vi fikk 100% klaff på alt, i forhold til de forutsetninger vi hadde på vårt første storstevne.

Ser man på resultatlistene så kan det også bemerkes at vi kan bite fra oss. Gratulerer til BPK vinnere og godt jobba til alle også nedover på resultatlistene. Nå må vi skyte mer og riktig vise hva vi er laget av for kommende stevner!

feltstevne-grasasen-18-09-16

Som et siste tankekors i bakspeilet med stevnet sakte forsvinnende i fremtidige gjøremål – vi må få med oss flere som kan være med på dette. Vi har hatt det skikkelig morsomt, og smakt på hva det vil si å være en del av stevnekulturen. En god erfaring som vi ønsker at DU også er med på neste gang. Sett av dato, opp av sofaen, frem med gunnern´n og bli med!

 

Stengt for kommentarer.