NAIS på første trening innendørs var populært

NAIS på første trening innendørs var populært

NAIS står for Norsk Avdeling av den Internasjonale Skytterunion og er en variert skyteøvelse. Først er det to runder med god tid (150 sekunder) til å skyte de fem skuddene, men så blir det vanskeligere. To runder med duellskyting på vendeskive der en bare har tre sekunder på å finne blinken hver gang skiva er framme kan være en utfordring før en avslutter med to runder på kort tid. Først en runde med fem skudd på tjue sekunder før en avslutter med fem skudd på ti sekunder. Variasjonen i utfordring gjør dette til en spennende øvelse. Videre utover høsten og vinteren vil NAIS bli skutt på hver tredje treningskveld, mens det blir skutt felt og presisjon på de andre kveldene. 

Ikke alle våpen egner seg like godt og det finner skytteren ut av ganske raskt. I denne øvelsen er kaliber opp til .32 regnet som fin, mens 9mm og oppover er grov. En velger selv om en benytter pistol eller revolver. Under veis kan en ha inntil to funksjonsfeil og allikevel få lov til å fullføre.

Stengt for kommentarer.